Alexander Balandin: Biografie, Creativiteit, Carrière, Persoonlijk Leven

Alexander Sergejevitsj Balandin is een beroemde Russische atleet, turner, geëerd Master of Sports of Russia, lid van het Russische nationale artistieke gymnastiekteam.

Alexander Balandin: biografie, creativiteit, carrière, persoonlijk leven

Alexander Balandin is een turnster die werd geboren op 20 juni 1989 in Karelië, namelijk in Petrozavodsk. Van kinds af aan hield Sasha van sporten en op 5-jarige leeftijd stuurde zijn moeder hem naar de gymnastiekafdeling. Sasha toonde altijd de wil om te winnen en werkte hard.

Beeld
Beeld

Vervoerder start

Al snel behaalde Sasha uitstekende resultaten en kon hij het hoogste niveau van professionaliteit bereiken, hij nam deel aan internationale wedstrijden, al in 2007 behaalde Sasha de 3e plaats op de Wereldbeker. Op de 10e Wereldbeker, die werd gehouden in Moskou, behaalde Sasha de eerste plaats en in het 11e jaar werd hij de winnaar van het Russische kampioenschap.

Beeld
Beeld

In het 12e jaar, op het Europees kampioenschap, behaalde Alexander de 2e plaats. In de sportcarrière van Balandin zijn er geen overwinningen op de Olympische Spelen: Sasha wilde op de deelnemerslijst komen, maar gaf zijn plaats op aan Konstantin Pluzhnikov.

Ernstig letsel

Helaas, sprekend op de Russian Cup, die werd gehouden in Yekaterinburg, landde Balandin tevergeefs en kreeg een dijbeenblessure, de atleet moest zich terugtrekken uit de competitie. Alexander overleefde twee grote operaties, die zonder problemen verliepen.

Beeld
Beeld

Na de operaties werd Sasha naar het sanatorium in Moskou gestuurd. Balandin herstelde zich snel en trainde verder in zijn vorige vorm. Na de restauratie compliceerde Alexander zijn uitvoeringsprogramma, waardoor sommige elementen ingewikkelder werden.

Prestaties op de Olympische Spelen

Het meest cruciale moment in de carrière van Balandin naderde - de Olympische Spelen, die in het 12e jaar in Engeland werden gehouden, was het Sasha die de belangrijkste kandidaat voor deelname werd. Helaas won de atleet geen enkele medaille op deze Olympische Spelen.

Beeld
Beeld

Rechters, atleten en toeschouwers waren unaniem van mening dat Alexander een zilveren medaille verdiende. Op deze Olympiade behaalde Alexander slechts de 4e plaats, de overwinning was heel dichtbij.

Tweede Olympische Spelen

In 2014 won Balandin op de Europese kampioenschappen twee gouden medailles, één in de individuele competitie en de andere in de teamcompetitie. Na de wedstrijd moest Alexander geopereerd worden, de blessure uit het verleden eiste zijn tol.

Beeld
Beeld

Na de operatie keerde Sasha terug naar de training, maar bracht ze halverwege door. Het was de moeite waard om de Olympische Spelen te vergeten, die in het 16e jaar in Rio de Janeiro plaatsvonden. Sasha begreep dat dit de laatste kans was om naar de Olympische Spelen te gaan, Balandin beëindigde zijn sportcarrière.

Nu werkt Sasha als trainer bij de School of Higher Sports Skills.