Feliciano Lopez: Biografie, Creativiteit, Carrière, Persoonlijk Leven

Inhoudsopgave:

Feliciano Lopez is een beroemde Spaanse tennisser. Winnaar Franse Open Dubbelspel 2016. Vijfvoudig Davis Cup-winnaar bij het Spaanse nationale team.

Feliciano Lopez: biografie, creativiteit, carrière, persoonlijk leven

Biografie

De beroemde atleet werd geboren in september 1981 in de kleine Spaanse stad Toledo. De vader van de toekomstige ster was een professionele tennismentor en toen zijn zoon werd geboren, was de toekomst van het kind vooraf bepaald - tennis was noodzakelijkerwijs opgenomen in zijn opleiding.

Mijn vader werd personal trainer voor Feliciano, die het helemaal niet erg vond om samen met zijn vader actieve vrijetijdsbesteding te doen, bovendien ontdekte hij vanaf zijn vijfde een groot talent in deze sport. Als tiener realiseerde Feliciano zich dat hij echt groot succes wilde behalen in de wereldsportarena en begon hij hier met verdubbelde ijver naar te streven.

Beeld
Beeld

Professionele carriere

Toen Lopez 16 jaar oud was, bereikte hij de Orange Bowl, een jaarlijks juniorenkampioenschap in Amerika. Feliciano haalde de finale - best een goed resultaat voor een beginner, maar verloor de overwinning aan een beter voorbereide tegenstander. In hetzelfde 2007 ging hij naar een professioneel toernooi in Mallorca. Het jaar daarop kwam de jonge atleet voor het eerst naar het kampioenschap onder auspiciën van de ATP. Lopez' debuut vond plaats in Brussel, België, maar was uiterst onsuccesvol, in de eerste wedstrijd verloor hij bijna droog van de meer eminente rivaal Jiri Novak.

Beeld
Beeld

Ondanks een mislukte start op een serieus niveau revalideerde Feliciano een jaar later en won hij twee ITF-toernooien tegelijk. In 2001 won de veelbelovende tennisser opnieuw een overwinning op een van de toernooien die werden gehouden als onderdeel van ITF Futures. In mei van datzelfde jaar kwalificeerde hij zich voor het Grand Slam-toernooi. Op het kampioenschap, dat jaarlijks in Frankrijk wordt gehouden, verloor hij in de eerste ronde alle drie de sets van de beroemde Carlos Moya.

Beeld
Beeld

Lopez ging naar de eerste serieuze overwinning in zestien jaar. In 2016 wist een ervaren atleet een open toernooi in Frankrijk te winnen en kon hij voor altijd naam maken in de geschiedenis van Grand Slam-toernooien. In de mannenranglijst van wereldsterren wist hij pas in 2014 naar de 33e plaats te klimmen. Daarna begon hij, ondanks een klinkende overwinning in Frankrijk, terrein te verliezen en bezet momenteel slechts de 64e plaats.

Priveleven

Beeld
Beeld

De beroemde atleet was getrouwd met het Spaanse fotomodel Alba Carillo. De bruiloft vond plaats in 2016, maar het paar woonde een jaar niet in het huwelijk, 11 maanden later beschuldigde Alba Lopez van verraad en besloot resoluut de atleet aan te klagen voor een deel van het onroerend goed. Als zwaarwegend argument sprak het meisje een figuur uit, volgens haar woorden, een professionele tennisser bedroog haar meer dan tweehonderd keer. Trouwens, een moeilijk echtscheidingsproces en ernstige publieke druk zijn een van de redenen voor de mislukkingen van de atleet in tennis.

Twee jaar later begon Feliciano te daten met een ander beroemd model in Spanje, Sandra Gago, en het paar heeft nog steeds een relatie, en meer recentelijk, in september 2019, begonnen ze een gezin en werden ze man en vrouw. Sandra en Feliciano hebben Instagram-profielen, waar ze regelmatig zowel persoonlijke als gezamenlijke foto's plaatsen.