MFM - 2016: Recensie Van De Wedstrijd Wit-Rusland - Tsjechië

De dag voor het nieuwe 2016 zou het jeugdhockeyteam van Wit-Rusland de laatste wedstrijd van de groepsfase van het wereldkampioenschap spelen. De rivalen van het Wit-Russische team waren hun leeftijdsgenoten uit Tsjechië.

MFM - 2016: recensie van de wedstrijd Wit-Rusland - Tsjechië

Het nationale team van Wit-Rusland heeft alle kansen verloren om de play-offfase van het Wereldkampioenschap hockey voor jongeren 2016 te bereiken. De Tsjechen hadden daarentegen een overwinning nodig om een hogere plaats in Poule B in te nemen.

De wedstrijd begon met het voordeel van de Tsjechische nationale ploeg, maar deze ploeg maakte pas na 10 minuten het eerste schot op doel. Ook Wit-Russische hockeyers onderscheidden zich niet met veel schoten op het doel van de Tsjechen, maar kansen om te scoren waren er nog steeds bij het Tsjechische doel. Het eerste doelpunt van de wedstrijd werd in de 16e minuut gescoord door de Tsjechen, wat uit het verloop van de ontmoeting niet volgde. Shimon Stranski realiseerde een twee-tegen-een uitgang. Aan het einde van de periode drongen de Tsjechen het nationale team van Wit-Rusland naar het doel, maar de score op het scorebord veranderde niet voor rust.

In de tweede periode was er nog geen minuut verstreken toen de verdediger van het Wit-Russische nationale team Stepan Falkovsky een rendez-vous met de doelman realiseerde. Het scorebord verlichtte een gelijkspel resultaat 1: 1. Daarna begonnen de teams open hockey te spelen, waarbij ze snel de middelste zone passeerden. In de 31e minuut scoorde Wit-Rusland opnieuw. Yegor Shangovich realiseerde de meerderheid. De Tsjechen reageerden snel. Dominic Lakatos verving een paar minuten later een knots voor een aangooi vanaf de blauwe lijn en de stand werd weer gelijk (2:2). Het team van Wit-Rusland nam echter nog een pauze en leidde de score. Opnieuw werd het numerieke voordeel gerealiseerd. In de 38e minuut dwong Vladislav Goncharov, met de sterkste aangooi vanaf de blauwe lijn, de doelman van Tsjechië tot capitulatie.

In de laatste twintig minuten nam de activiteit van de Tsjechische nationale ploeg fors toe voor het doel van de tegenstander, wat zijn vruchten afwierp. In de 53e minuut stelde Jiri Smeikal en een paar minuten later Radik Vesely de voorsprong van Tsjechië veilig door op de puck te scoren. Op het scorebord stonden de nummers 4: 3, wat het voordeel van jonge Tsjechische hockeyspelers aangeeft.

Het nationale team van Wit-Rusland trok aan het einde van de ontmoeting de keeper terug, maar dit leidde alleen tot het vijfde doelpunt van het Tsjechische nationale team. Dominik Mashin onderscheidde zich, die het eindresultaat van de vergadering vaststelde - 5: 3 in het voordeel van het Tsjechische team.