Jason Brown: Biografie, Creativiteit, Carrière, Persoonlijk Leven

Inhoudsopgave:

Jason Brown is een uitstekende kunstschaatsster die Amerika vertegenwoordigt. Het staat op de vijfde plaats op de internationale ranglijst van de schaatsbond.

Jason Brown
Jason Brown

Biografie

Vroege periode

Jason Brown werd geboren in Los Angeles op 15 december 1994. Zijn ouders zetten hem op 4-jarige leeftijd op skates. De jongen leerde schaatsen in de tweede training. Moeder negeerde een dergelijk potentieel niet. Ze vertelde over de eerste prestaties van haar zoon aan de kindercoach, die Jason meteen naar zijn sectie bracht.

Jason ging niet graag naar school. Ik liep de klas uit om te gaan schaatsen op de ijsarena. De familie stond sympathiek tegenover de hobby van het kind, maar ze stelden een voorwaarde: een behoorlijk diploma secundair onderwijs halen. De man stelde niet teleur. Ook de sport deed hij niet.

Carrière

Zijn debuut op de US Junior Championships vond plaats in 2010. Brown scoorde het maximale aantal punten. Ook bereikte hij tweemaal de finale van de Junior Grand Prix.

Jason verklaarde zichzelf herhaaldelijk in het wereldkampioenschap junioren, maar kwam niet boven de tweede trede van het podium uit. Maar zijn collega's hebben herhaaldelijk het hele podium van het toernooi bezet. De VS staat bekend om zijn school voor enkele kunstschaatsen.

In 2001 maakte Brown zijn senior competitiedebuut. De concurrentie was veel sterker dan bij de junioren. Jason kon lange tijd geen hoog niveau van skaten demonstreren.

Beeld
Beeld

Het olympische seizoen was succesvol. De atleet wist in Duitsland vice-kampioen te worden, maar haalde de finale niet.

Tijdens de Amerikaanse kampioenschappen van 2014 schaatste Jason pro en behaalde hij de hoogste punten in zijn eerste run. Hij eindigde als derde in het korte programma. Dit sloot de weg naar de overwinning af. Bruin won de zilveren medaille. De volgende dag werd hij opgenomen in de Amerikaanse ploeg voor de 22 Olympische Spelen. In het gratis programma vertegenwoordigde Brown de Verenigde Staten op de vierde plaats. Dankzij de goede verhuur zijn de kansen van het team op brons toegenomen.

De eerste internationale test bracht Jason op de 3e plaats. Het gespannen regime verwoestte de atleet, hij weigerde deel te nemen aan het wereldkampioenschap.

In het najaar van 2014 werd Jason Brown de kampioen van het Duitse toernooi in Nebelhorn. Een maand later liet hij een zwakke prestatie zien op het podium in Moskou en ging hij in het midden van de tafel zitten. Op het US Championship was hij aanvankelijk de favoriet en won de hoofdtitel.

Beeld
Beeld

Winter 2015 is een spannende periode in het leven van een atleet. Jason nam deel aan het Koreaanse kampioenschap en kwam bij de zes beste schaatsers. Het seizoen werd afgesloten met het WK in Japan. Brown nam een gouden medaille mee naar huis.

Het eerste optreden in het nieuwe seizoen vond plaats op de Lombardy Cup. Brown miste een paar punten om de eerste plaats te bereiken. Maar optredens op het ijs van andere kampioenschappen waren minder succesvol.

Brown opende zijn tweede Olympische seizoen met een zilveren medaille in Anaheim. Hij liet een vergelijkbaar resultaat zien in Bergamo en later in Canada.

Aan het einde van het seizoen besloot Jason afscheid te nemen van zijn coach. Sinds 2018 werkt hij onder leiding van Brian Orser.